lørdag

Ebay guide


På Ebay er der et kæmpe udvalg, hvilket er lækkert, men også meget uoverskueligt hvis man er 'nybegynder'. Efter at have fået nogle henvendelser fra nogle af jer læsere, tænkte jeg, at jeg lige kunne bruge lidt af denne solskinsdag på en lille guide.


1. TILMELD DIG EBAY
For at tilmelde dig, kan du gå ind på www.ebay.dk (du kan også gå ind på www.ebay.com, men på www.ebay.dk står det hele på dansk). I toppen af siden står der tilmeld dig, og her trykker du så. Her udfylder du kontaktinfoen, finder på et brugernavn og godkender betingelserne. Herefter vil du modtage en bekræftelsesmail fra Ebay for at aktivere din konto.


2. TILMELD DIG PAYPAL
Når du har aktiveret din Ebay konto, vil du komme til en velkomstside, hvor du har mulighed for at tilmelde dig Paypal. Paypal er en en funktion, der faktisk er lavet for din skyld. Det er et must hvis du vil handle på Ebay, og det gør, at sælger ikke får adgang til dine kontooplysinger. Det gør det også hurtigt at nemt at handle på Ebay. Følg instrukserne, så er det nemt og hurtigt at få klaret, og når først det er gjort, skal du ikke have kortet op hver gang du køber noget på Ebay.


3. KOM I GANG MED AT SHOPPE
Som jeg sagde tidligere, kan Ebay være umulig at finde rundt i, og derfor har jeg et par fif til, hvordan jeg kom i gang. Mange bloggere skriver om de ting de spotter på Ebay, og du kan bare google "Ebay fund" så vrimler det med blogverdenens svar på det. Det gjorde jeg, og det gav mig en god start på Ebay. her vil jeg selvfølgelig lige gøre reklame for min egen blog også! :-) En anden mulighed er også, hvis du leder efter noget helt bestemt, f.eks. "Jeffrey campbell lita black spike" så kan Ebay være en god måde at finde den billigste på.


4. BUD
Mange varer inde på ebay har ikke en fast pris, men bliver solgt ved højeste bud. Ved disse varer kan man virkelig lave gøre et scoop. Hemmeligheden her bag er, at tilføje varen til din "watch list" eller "huskeliste", som det hedder på det danske Ebay. Det gemmer varen, så du hurtigt kan komme til den, ved at trykke på "Mit Ebay"/"My Ebay" øverst i højre hjørne. LAD VÆRE MED AT BYDE MED DET SAMME, så er du bare med til at forhøje prisen. Nej, vent til 2 minutter før den udløber - ellers nærmere 30 sekunder, (der står hvor lang tid, der er tilbage ved alle auktioner), og tast din max pris ind. Det er et sats, men gør også at du kan få varen super billigt - for hvis du har budt højest, er det ikke sikkert du skal betale det du bød - hvis det 2. højeste bud f.eks. var 3 dollar, og du bød 5, kommer du nok kun til at betale 3,2 dollar. Det er da fedt?!


GODE RÅD
- I lande udenfor Europa, som f.eks. Kina og USA kan der ske at komme told oveni. Det gør der, hvis varen koster over 80 kr. ekslæ. fragt. Det undgår jeg altid, for så er varen ikke så billig alligevel, og man kan tit finde den samme vare bare lidt dyrere i f.eks. Storbritannien eller Tyskland. På www.ebay.dk kan man vælge hvilket land man vil søge på ud for søgefeltet, og ellers kan man gå på www.ebay.co.uk eller www.ebay.de, hvis man vil bevæge sig ud i det tysksprogede. DIN EBAY KONTO GÆLDER FOR ALLE SIDERNE.
- Jeg kigger altid på sælgerens antal stjerne ud for navnet. Hvis f.eks. en sælger har en stjerne, og der står 440, betyder det, at sælgeren har haft 440 positive feedbacks det sidste år. For at kigge nærmere på sælgeren trykker man bare på navnet, og så kan man se hvad folk har skrevet om sælgeren osv. - lidt ligesom Trendsales smileyer, hvis i kender til dem. 
- Hvis du er ude i at købe en dyr mulberry taske f.eks., ville jeg nok tjekke sælgeren endnu mere, og finde ud af om varen er ægte eller kopi. F.eks. google navnet, og se om nogle har skrevet noget enten dårligt eller godt om sælgeren. 


HELD OG LYKKE
Jeg håber I kunne bruge denne lange smøre til lidt, og ellers er det bare at smide et spørgsmål i kommentarfeltet, og så vil jeg prøve at hjælpe det bedste jeg kan. GOD SHOPPING!

4 kommentarer:

 1. Ville bare sige at det er 80kr eksl fragt før man kan blive taget i tolden. ;)

  Eller sød blog, laver også snart en ebay fund blog, så kan vi jo hjælpe hinanden lidt ^__^

  Malene
  www.smuk-blog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Min fejl :) Kan da også læse mig frem til, at det er et forholdsvist nyt tiltag, og at det før i tiden altid var inkl. fragt. Helt sikkert :)

   Knus

   Slet
 2. Koster det noget at have en Ebay konto? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise :)
   Nej, det er fuldstændigt gratis!

   Slet